Hoppa till innehåll
Bettingmonster » IF Sylvia

IF Sylvia

IF Sylvia logo

IF Sylvia – Fotboll

Året var 1922, en tid då fotboll var mer än bara ett spel – det var en passion och en sammanhållande kraft. IF Sylvia såg dagens ljus när ett gäng entusiastiska grabbar på Saltängen beslutade sig för att gå från att bara spela boll på en gräsplätt till att bilda sitt eget fotbollslag. Det hela kulminerade på ett café en lördagseftermiddag, där de diskuterade och planerade för vad som skulle bli en lång och framgångsrik resa.

Mötet på kaféet och namnet IF Sylvia som fastnade

Historien om IF Sylvia tar sin början på detta café, där Kutte Per hade det ansvarsfulla uppdraget att skaffa information om registreringen. Med en registreringsavgift på omkring 36 kronor, som grabbarna själva hade skrapat ihop, var steget mot att officiellt bli en förening nära. Det uppstod dock genast ett dilemma – vad skulle de kalla sig?

Efter många idéer och förslag kom någon på den briljanta idén att kolla när den kommande serien började. Svaret blev den 8:e augusti, samma dag som Sylvia hade namnsdag. Där och då fastslog de namnet – IK Sylvia. Snart insåg de dock att förkortningen, IKS, redan var tagen av en annan förening, Sleipner. Så föddes IF Sylvia, ett namn som inte bara var unikt utan också bundet till en speciell dag i kalendern.

Medlemmarna och det gemensamma bandet till IF Sylvia

Med över 175 medlemmar har IF Sylvia vuxit till att bli mer än bara ett fotbollslag. Föreningen har skapat ett starkt gemenskapens band som sträcker sig över generationer. Den passion och hängivenhet som startade på Saltängen har blommat ut till något större – en förening som representerar både stolthet och sammanhållning.

IF Sylvia – Hemmaarenan och Publikrekordet som Historia

Östgötaporten i Norrköping har blivit IF Sylvias hemmaarena, en plats där både spelare och fans samlas för att uppleva spänningen och glädjen av fotboll. En särskilt minnesvärd stund i föreningens historia inträffade den 3 maj 2007, när hela 11 114 åskådare fyllde arenan för matchen mot IFK Norrköping på Idrottsparken. Publikrekordet står som ett bevis på den starka kopplingen mellan IF Sylvia och dess trogna supportrar.

IF Sylvia – Trupp och lagledning 2024

IF Sylvia styrs med skicklighet och visdom av en dedikerad grupp ledare. Adnan Ergul står i spetsen som ledare för detta fotbollslag och är en kraftfull inspiration för såväl spelare som supportrar. Sportchefen Henric Pekkala är den som arbetar i bakgrunden, säkerställande att föreningen har alla resurser och stöd den behöver. Huvudtränaren David Martinez Ortega och hans team av assistenter, inklusive Jacob Larsson, lägger grunden för framgång på planen. Team manager Håkan Andersson ser till att laget fungerar som en enhet, medan fysioterapeuten Carsten Lindblom och materialaren (namn) garanterar att spelarna är i toppform.

Truppen: Målvakter och försvarare

David Andersson står starkt som målvakt, den sista försvarslinjen för IF Sylvia. I försvaret har Edvin Tellgren, Ali Kachmar, Hugo Levander och Jonathan Johnsson visat på både skicklighet och beslutsamhet. Denna välorganiserade försvarslinje är grunden för lagets stabilitet och motståndets frustration.

Mittfältet

Jakob Lindahl, Fritiof Hellichius, Pontus Tillmar och Elvis Lindkvist utgör mittfältet som med sina färdigheter och fotbollsintelligens skapar länkar mellan försvar och anfall. Deras förmåga att behärska spelet och kontrollera tempot på planen är avgörande för IF Sylvias framgång.

Anfallet

I anfallet har IF Sylvia några riktiga stjärnor. Leo Jonsson, Aleksandar Azizovic och John Bliderus Onoseke-Longadi utgör en farlig trio för motståndarna. Deras snabbhet, skicklighet och målfarlighet gör dem till hot varje gång de beträder planen.

IF Sylvia – För framtiden

IF Sylvia fortsätter att inte bara vara ett fotbollslag utan en kärna av gemenskap och passion. Med den nuvarande truppen och dess ledarskap ser framtiden ljus ut för föreningen. Supportrarna kan förvänta sig spännande matcher, imponerande prestationer och mål som firas av detta fantastiska lag. IF Sylvia bär på arvet från de grabbar som en gång samlades på en gräsplätt på Saltängen och ser fram emot att skapa ännu fler minnen och triumfer på fotbollsplanen.

IF Sylvia har gått långt sedan dagarna på Saltängen och caféet där namnet formades. Med en rik historia och en stadig närvaro i fotbollsvärlden är föreningen redo att möta framtiden med öppna armar. Möjligheterna är oändliga, och det är tydligt att IF Sylvia inte bara är en fotbollsförening utan en symbol för gemenskap och passion som sträcker sig genom tid och generationer.